Produžen rok po javnoj nabavci za rekonstrukciju Kovinskog mosta

SMEDEREVO, 23. januar 2024 – Javno preduzeće Putevi Srbije objavilo je krajem decembra tender za rehabilitaciju mosta preko reke Dunav na državnom putu I-B reda br. 14 između Smedereva i Kovina. Vrednost radova je procenjena na jednu milijardu i 560 miliona dinara bez PDV-a, dakle nešto više od 15 miliona evra sa porezom, prvobitni rok za prijavljivanje bio je 29. januar, a danas je na portalu javnih nabavki objavljeno da je produžen do 12. februara.

Razlog bi mogao da bude taj što je, uprkos obimnoj dokumentaciji koja prati oglas o javnoj nabavci, u međuvremenu stiglo više pitanja potencijalnih izvođača radova kojima su tražena objašnjenja za pojedine stavke posla.

Po tekstu javne nabavke, podsećamo, u pitanju kompletna rekonstrukcija, od prilazne betonske konstrukcije i čeličnih stubova, preko uklanjanja asfalta i postavljanja novog, dilatacionih stubova i rešetki, do osvetljenja i signalizacije.

Naručilac može u skladu sa odredbama čl. 156. Zakona o javnim nabavkama, nakon zaključenja ugovora o javnoj nabavi  da prihvati povećanje ugovorene cene, ukoliko tržišna vrednost materijala koji se koriste u izvođenju ugovorenih radova bude povećana za više od 5 odsto nakon potpisivanja ugovora o javnoj nabavci, navodi se u dokumentaciji koja prati raspis tendera.

Most preko Dunava između Smedereva i Kovina dugačak je 1.424,4 metra, a raspon između dva granična stuba konstrukcije je 1.231 metar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!